Arbeten

Lyssnarens guide till galaxen
Programmet Lyssnarens guide till galaxen sändes i Sveriges Radios P1 julen 2009. Det är en ljudresa i tid och rymd där professor Ulf Danielsson guidar programledaren Tove Leffler och inte minst lyssnarna genom nyaste kunskapen om universum på ett svindlande och pedagogiskt vis.
Sändes 25, 26 och 27 december 2009 kl 14.30 med repris 29 o 30 december och 1 januari kl 23.35.

Nyhetsdokumentären
Nyhetsdokumentären var en pilotsändning av ett aktualitetsprogram som sammanfattar hela historien i ett fragmenterat och aktuellt händelseförlopp. Sändningen handlade om det uppmärksammade fallet med en åtalad barnläkare vid Astrid Lindgrens sjukhus.
Sändes 1 januari 2010 kl 17.00 med repris 4 januari kl 10.30.

Det svåra valet, P1, Sveriges Radio

Det svåra valet sändes i fyra halvtimmesavsnitt under en vecka i juli 2009.

Programmet tog upp de svåra men ofta osynliga val med livsavgörande konsekvenser som görs i vården och i social verksamhet. Vi tittade på fyra situationer där det förr fanns en klar och tydlig princip – en princip som i dag har suddats till av utvecklingen och skapat extrema val för de inblandade.

Det handlade om dödssjuka som som inte vill fortsätta lida, men där läkarnas etik förbjuder dem att ge den dödshjälp patienterna vill ha – trots att det är tillåtet med så stark smärtlindring att livet förkortas. Det handlade om knarkarna som HIV-smittas, när politiker gjort valet att betrakta gratis rena sprutor som något som främjar knarket snarare än något som hindrar smittspridning. Det handlade om sjukhuset där man gör aborter och räddar för tidigt födda – foster som nått lika långt i sin utveckling. Och det handlade om prioriteringarna i vården, där resurser inte räcker och läkare måste välja – ett val som nästan alltid är osynligt.

Stockholm-Bryssel, P1, Sveriges Radio

Under mars 2009 sändes programmet Stockholm-Bryssel i P1. Det skildrade den makt som förr fanns i Stockholm, men i dag efter EU-medlemskap och globalisering, flyter mellan Stockholm, Bryssel och andra huvudstäder. Programledare är Therese Larsson. Reporter Tonchi Percan. Producent Erik Hedtjärn.

Brott, P1, Sveriges Radio

Sommaren 2008 producerade Tredje Statsmakten magasinet Brott för Sveriges Radio P1. Där gläntade vi på dörren till några av Sveriges alla rättegångar och presenterar i genomarbetade reportage ett brott varje vecka. Några av brotten är brutala och uppmärksammade, andra vardagligt triviala. Men alla säger de något om Sverige i dag.

Musikmagasinet: skala, P2, Sveriges Radio

Sommaren 2008 producerade Tredje Statsmakten Musikmagasinet: skala för Sveriges Radio, P2.