Nu börjar nästa program växa fram samtidigt som vi får synpunkter från en lite olika håll. Får man bryta mot oskrivna regeln om att aldrig kommentera recensioner?

Radiokrönikören Hans O Alfredsson i SvD börjar (hittar ej texten på nätet) med att konstatera att Medierna ska ersätta det ”oersättliga” Vår grundade mening – och redan då kan man kanske ana att han inte är helt vänligt inställd.

Mycket riktigt anser han att vårt program i lördags ”liknade en lättversion av branschtidningarna Resumé och Dagens Media”. (Tänker han på den exklusiva intervjun med fängslade al Jazeera-reportern? Nyheten om produktionsbolagen som gör både public service och reklam?) Reportaget om Sveriges Radio ”klipptes sönder” och gav inget nytt. Och så vidare. Vi borde ha gjort som Åke Pettersson, konstaterar Hans O rent ut.

Inget fel på det. Men kanske inte fel att prova något annat ibland heller.

I Journalisten skriver Peter Swedenmark (inte online) lite allmänt skeptiskt om Medierna och lite kritiskt om Åke Petterssons Publicerat, som han kallar ”knastertorrt”.

Bloggaren Jonas Morian är vänlig i en kommentar.

/LT

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.