missa inte medierna nu på lördag, om grävande och kön. vi besöker en av landets tyngsta granskande redaktioner. mm
p

P1 lördag 17 mars
Grävande journalistik anses av många vara en bastion för män. Hur är det att vara kvinna på en prestigefylld redaktion med hårt och konfliktfyllt klimat? Medierna har tagit del av en undersökning som talar om systematisk diskriminering och kvinnor som knäcks.

Tidningen Stureplan är bratsens bibel, ett varumärke för överklassen. Dess redaktör Alex Schulman är känd för att vara elak och självupptagen. Medierna har trängt under huden på Schulman i jakten på hans sanna identitet.

Maria-Pia Boëthius nya bok ”Mediatan” talar om medievärlden som ett Matrix, som döljer den verkliga världen. Vad är det som driver en av Sveriges mest kända mediekritiker?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.