…hamnade jag i torsdags, när jag åkte ner till Köpenhamn för att intervjua Lisbeth Knudsen, fd Danmarks radio-chef, och Flemming Rose, världsberömd kulturredaktör på Jyllands-Posten (han publicerade Muhammedbilderna i september 2005).

Det rådde nämligen sedan morgonen, som bekant, ett litet inbördeskrig i stan, och taxichauffören förklarade entusiastiskt att nu hade de brakat ihop, polisen och ”de där ungdomarna med ring i näsan”, och det var ”breaking news” och halva stan var avspärrad etc. Polishelikoptrarna surrade runt och nyhetspulsen steg. Vi ringde Ekot för att se om de kunde vara intresserade av något, nu när jag ändå flugit ner till Köpenhamn och allt. Det hade varit ett välkommet bidrag till resbudgeten om vi kunnat sälja in något. Så blev det inte, vilket var tur.

Jag satsade istället all tid på att komma in hos Jyllands-Posten för att intervjua Flemming Rose, kulturredaktören bakom teckningarna som satte en värld i brand. Det var inte lätt, med det gick bra till sist, efter en del övertalning. Fick dessvärre boka om flygresan, kostade ytterligare en halv tusenlapp. Men det var det värt.

Flygbolaget jag flög med heter/hette förresten FlyMe, och snart skulle jag inse att jag åter bafann mig mitt i nyhetsflödet. Bara några timmar efter att jag på torsdagskvällen landat på Arlanda kom beskedet att bolaget gått i konken. Men de hann alltså skinna mig på en ombokningsavgift på 500 kr (!) innan dess. Jag måste varit en av de absolut sista passagerarna.

Jäkligt glad att jag kom hem. Ni som är intresserade av saker lite utanför nyhetsflödet kan ju lyssna på resultatet nu på lördag, i Medierna kl 11.03. Både Flemming Rose och Lisbeth Knudsen är med – och båda har synpunkter på det svenska agerandet under Muhammedkrisen, som var i nyheternas centrum för lite drygt ett år sedan.

/P

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.