drog till holland för att göra intervju med tv-kanalen alla talar om: public service-kanalen bnn i hilversum.
insåg snart att jag hade haft tur. kanalen har blivit fullständigt nedringd av journalister från hela europa under veckan, och många har bönat o bett förgäves om att få träffa kanalbossen laurence drillich, för att höra hur han tänker kring den sjuka show hans kanal sänder nu på fredag. tre njursjuka personer – två kvinnor, en man – ska då få tävla om EN njure, donerad av en kvinna, lisa, dödssjuk i hjärntumör. (i holland spekuleras det kring om inte allt är ett stort skämt, och om lisa ska visa sig vara en ko eller ngt annat djur…)
en av de journalister som fick vända i dörren var polska tv-reportern inga, som istället gjorde en intervju med mig. och sen gjorde jag en med henne. praktiskt.
hur det än går på fredag – vem det nu blir som får en ny njure och överlever, och vilka två som får fortsätta vara dödssjuka – hur det än går så har kanalen bnn gjort en makalös pr-succé. om detta handlar medierna nu på lördag.
lyssna då!
/pl

ps. ingenstans är snabbmaten så fet som i holland. efter intervjun på bnn så gled jag in på ett för landet så typiskt snabbmatställe. hade de något vegetariskt, typ vegoburgare? nej. fisk? nej, nej. serverades slutligen en kaloribomb med namnet ”kaas suffle”, dvs rykande varm panerad ost, som splattar upp i ansiktet på en när man tar en tugga. och så frit met majonaise, naturligtvis.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.