Redaktionen har återigen haft en dialektal tvist – vissa av oss hävdar att bröllop ska uttalas bröölop – vi andra vet hur det uttalas på riktigt. Hör mer om tidningarna som bara handlar om, just det, bröllop, nu på lördag. Dessutom har vi tagit ett stort grepp kring Sveriges Radio. Vi har pratat med medarbetare på P4, P1 och den nya vd:n Kerstin Brunnberg. Deras syn på läget ser rätt olika ut. Hör dem alla nu på lördag.

Trevlig helg, önskar Sara

I Medierna på lördag:

Vad händer med radion?

Krisstämpeln vägrar släppa från Sveriges Radio. I samband med att den hårt kritiserade Peter Örn avgick som vd i början av veckan tog debatten om ekonomin, organisationen och tablåförändringarna ny fart. På presskonferensen när Örn meddelade sin avgång krävde kritiska anställda att även styrelsen och resten av ledningen skulle avgå.

Vad handlar egentligen krisen om? Och vad kan kritikerna vänta sig av den nya vd:n, Kerstin Brunnberg? Medierna har dessutom talat med samtliga chefer för de lokala kanalerna över hela landet. Där har man en delvis annan syn på problemen på radion.

Det är vår och därmed giftastider. Inte sedan 1969 har så många bröllop ägt rum. Bröllopen blir dessutom alltmer påkostade. Några som har ett finger med i det spelet är den växande skaran bröllopstidningar, och de många annonsörer som ser den lukrativa bröllopsbranschen som en guldgruva. Vi har dykt ner i bröllopspressen och träffat en av expertskribenterna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.