För några veckor sen utsattes en av Serbiens främsta journalister för ett mordförsök. Jag åkte ner till Belgrad för att träffa honom. Pressfrihetsorganisationer och andra har skickat ut pressmeddelanden och fördömt fallet och uppmanat den serbiska regeringen att finna de skyldiga, och när jag kom ner förväntade jag mig nog att folk skulle känna till det hela. Men när jag berättade för olika personer om mitt ärende i Belgrad och vad mitt reportage skulle handla om, ryckte de flesta på axlarna. Ja, kanske hade de hört nåt om nån journalist för några veckor sen, men det såg faktiskt inte så farligt ut på tv.

Jag tänkte på rubrikerna som skulle slagits upp om en journalist i Sverige hade utsatts för samma sak.

Förutom att träffa oberoende journalister, pressfrihetsorganisationer och jaga polisens pressekreterare, hann jag även med en presskonferens om en nordisk designutställning på muséet ”May 25” som ligger precis intill Titos mausoleum och köpa en kaffekokare på marknaden i Zemun så att jag kan göra äkta turkish coffee hemma i Sverige.

Lyssna gärna på lördag.

//Sara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.