Som alla hört avgår nu Statens biografbyrås principfasta chef Gunnel Arrbäck. Hon var myndighetschefen som ville avskaffa sin egen myndighet, dvs förhandsgranskningen av film för vuxna. Till slut tröttnade hon, när det visade sig att det inte fanns någon riktig politisk vilja att göra sig av med den svenska censuren. Kristdemokraterna är ju emot.

Och som alla ”Medierna”-lyssnare vet så tittade vi närmare på den svenska filmcensuren i slutet av juli, då vi intervjuade Arrbäck och såg på förbjudna filmsnuttar. Biografbyråns chef var tydlig i sitt censurmotstånd, och det var också tydligt att man i praktiken inte klippte i något annat än våldsamma porrfilmer. Men kristdemokraterna motsatte sig ett avskaffande av censuren, politikerna måste visa att man kan göra något åt filmvåldet, det är tydligen en viktig illusion att upprätthålla, förklarade Gunnel Arrbäck.

Härär radions webbsida för det aktuella programmet och ni kan lyssna på reportaget från filmcensuren o intervjun med Arrbäck här (den 28 juli).
Kom ihåg var ni hörde det först!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.