Justitiekanslern Göran Lambertz utreder som tidigare sagts beslaget av journalisten Trond Sefastssons dator. Frågan är om det strider mot grundlagen. Men tidigare har faktiskt Göran Lambertz samarbetat med Trond Sefastsson, i sitt kritiserade försök att få resning för en morddömd man med finsk-romskt ursprung.

I Medierna imorgon lördag bekräftar Göran Lambertz att han känner Trond Sefastsson, men förnekar samtidigt att det skulle innebära särskilda problem.

Här följer ytterligare medianyheter, några tagna ur Medierna 22 september 2007:

I torsdags la regeringen en statsbudget nästan helt utan nyheter på medieområdet. En utredning på radio- och tv-området och fortsatt dialogen med EU om presstödets laglighet är allt kulturdepartementet nämner i sitt pressmeddelande om budgeten. Samma dag lades också en proposition om reklamregler i kommersiell tv och radio. Förslaget tillåter mer reklam per timme – det kommer inte längre att vara lönsamt att sända från exempelvis Storbritannien av det skälet.

Journalisten Niklas Svensson, som hördes i förra veckans Medierna, har sålt sitt bolag Politikerbloggen AB till TV4. I köpet ingår att Svensson själv blir reporter på TV4:as Nyheterna. Bloggen ska fortsätta leva, nu inom TV4:as sfär.

Amerikanska New York Times tog i veckan bort kravet på betalning för att se delar av tidningens web bplats. Mycket tyder på att Wall Street Journals nye ägare Rupert Murdoch kommer att gå samma väg inom kort. I Sverige flyttar exempelvis Aftonbladet Nya Medier istället in mer material bakom betalningsmuren. Chefredaktör Kalle Jungkvist framhöll i veckan att Aftonbladet Plus är Sveriges femte största dagstidning med 118 000 prenumeranter.

Och så har tjejtidningen Starlet fått ny frontfigur, Kitty Jutbring, känd både från Big Brother i Kanal 5 och Bobster i SvT. Samtidigt får tidningen en ny inriktning på sex och samlevnad: tidningen ska enligt förlaget ”hjälpa tjejer att ta hand om sig själv och sin sexualitet utan pekpinnar”.
/Lase

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.