I Medierna om ett par timmar kommenterar journalistikprofessor Kent Asp hur stort inflytande journalistiken haft på regeringens sjunkande förtroende. Men när vår reporter Tove Leffler i torsdags talade med honom sa han inte ett ord om det han i dag publicerar på DN Debatt: en stor undersökning om vilka vi medborgare anser har störst inflytande över den politiska debatten. Det var ju självklart att hålla tyst – en undersökning är hemlig tills den publiceras.
Eftersom programmet måste vara klart på fredagseftermiddagen får vi referera Asps artikel här istället. Grundtesen är att när man frågar medborgarna så sa de 2005 att journalisterna är den grupp som har mest inflytande över den politiska agendan. Regering och riksdag kom tvåa. Samma fråga 1989 fick omvänt svar.
Kent Asp anser enligt artikeln att det är ett problem, särskilt om man lägger samman det med att allmänhetens förtroende för journalistkåren sjunkit under samma tid. Läs hela artikeln: www.dn.se/debatt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.