Den Stenbeck-ägda tidningen Metro i New York har vägrat ta in en annons med skarp kritik mot president George Bush. I annonsen ses presidentens ansikte inne i ett svampmoln från en kärnvapenexplosion under texten: Vem är det verkliga kärnhotet? Metro har inte kommenterat, uppger Svenska Dagbladets Martin Jönsson på sin blogg.

Och här följer några nyheter som kommer att läsas i morgondagens Medierna i P1 kl 11.03:

Det är ännu oklart om polisen kommer att få undersöka den korruptionsanklagade journalisten Trond Sefastssons dator. Stockholms tingsrätt överprövar beslaget och kommer med sitt beslut på måndag.

Den styrande juntans våld i Burma börjar nu kräva även journalisters liv. Den japanske videofotografen Kenji Nagai dödades igår ((på uppdrag för)) medan han arbetade för nyhetsbyrån AFP. Han fortsatte filma medan han låg skadad på gatan. Burma vägrade inresetillstånd för mängder av journalister som vill bevaka den spända situationen. Under fredagen var dessutom landet avskuret från Internet – enligt regimen på grund av ett tekniskt fel, en uppgift som bedömare är skeptiska till.

Ännu en jätteaffär på den svenska region- och lokaltidningsmarknaden annonserades i veckan. Det är familjen Bengtsson som vill sälja Dalarnas tidningar, med bland annat Falukuriren och Mora tidning. Andra tidningsgrupper är troligaste köparen.

Och i söndags var det exakt sex år sedan den svenske journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea – utan rättegång. Kritiken växer nu mot utrikesdepartementets agerande. Stig Fredriksson, ordförande i Publicistklubben, vill ha mer aktivitet och föreslår att regeringen ska be kungen skriva brev till Eritreas president Isaias Afewerki.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.