Ja, det är vi. För vi har blivit citerade och parodierade. Och det inte av vilka som helst.
För igår citerade tidningen Fokus oss. I och för sig i sin spalt med konstiga citat från hela världen, men ändå. Det var närmare bestämt Staffan Heimersons uttalande i inslaget om fredsjournalistik om att hela inslaget, inklusive hans kommentarer, var dumma som hamnade i den ”svenska Time”.
Och så förekommer vi, om än indirekt, i Jan Guillous senaste bok. Där är en lätt förklädd Jan Mosander förbannad över att några ”skurkar” tagit 100 miljoner kronor från riktig radio (dvs sån gjord av fast anställd personal i radiohuset på Gärdet) och givit till ”så kallade produktionsbolag”. Men sedan spetsar Guillou kritiken och konstaterar att de där bolagen är extra skumma eftersom de samtidigt med journalistiken gör reklam. Det gör ju inte vi i Tredje Statsmakten, av princip, men däremot var det vi som i vårt första Medierna avslöjade att andra bolag gör det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.