Här är veckans medienyheter ur Medierna:

1 800 personer får gå från alla public servicebolags moder: brittiska BBC. Företaget är pressat av skandaler om fusk med diverse tävlingar och höga kostnader – 26 miljarder kronor i underskott. Facket talar om strejk mot sparplanerna.

Och så två nyheter om yttrandefrihet och dess gränser i bloggvärlden:
Utrikesminister Carl Bildt slipper åtal för hets mot folkgrupp. Åklagaren har lagt ner förundersökningen om att Bildt skulle ha brutit lagen när han lät kommentarer som uppmanade till folkmord på palestinier ligga kvar på sin blogg i flera månader i våras. Åklagaren anser inte att Bildt haft för avsikt att släppa fram kommentarerna och inte heller att oaktsamheten varit stor nog för åtal.

Reportrar utan gränsers årliga undersökning visar nu att bloggare drabbas lika hårt av censur som journalister i traditionella medier. Auktoritära regimer har insett nya mediers kraft – och bekämpar dem. Sämst pressfrihet i världen har enligt organisationen Eritrea, följt av Nordkorea och Turkmenistan.

Och så hör vi att präktiga Bamse inte lever som han lär. Förlaget Egmont Kärnan AB som ger ut serietidningen har fällts av Marknadsetiska rådet. Förlaget har skickat ut reklam som vänder sig till barn under 16 år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.