I Sverige tycks digital-tv-övergången gå rätt smidigt. Insändarstormarna har bedarrat och digital-tv-kommissionen, den utredning som följer och informerar om övergången, säger att deras undersökningar visar positiva resultat.
I Finland är det lite annat ljud i skällan. Där har 28 000 personer sagt upp sin tv-licens, enligt SvT Text i protest mot digitaliseringen. Det betyder 66 miljoner kronor mindre för YLE, det finländska public servicebolaget för radio och tv.
I Sverige har antalet licensbetalare i stället ökat – förklaringen lär vara en ”Stegö-Chilò-effekt”.
Finland stängde all analog utsändning i hela landet på en enda dag, 1 september i år. I Sverige har det varit en process på över två år. Men nu är det snart klart – 15 oktober släcks de sista sändarna, med kulturministern på plats i sändarstationen i Hörby i Skåne för uttalanden i miljö inför samlad presskår.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.