I Medierna i morgon lördag berättar förre statsministern Göran Persson i en lång intervju om sin hatkärlek till medier och journalister. Han är djupt oroad över bilderna där Ulrica Schenström, statssekreterare i statsrådsberedningen – och därmed Lars Danielssons motsvarighet i säkerhets- och krishanteringsfrågor – ses hångla och festa med TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad.
– Jag har väldigt svårt att förstå att, om det finns alkohol med i bilden, att hennes trovärdighet vad gäller rikets säkerhet är av ett sådant slag att hon kan vara kvar, säger han.
Han beskriver Schenströms tjänst som regeringskansliets viktigaste politiske tjänsteman ”den person som har att hantera statsministerns hela information om underrättelseverksamhet, hot mot rikets säkerhet”.
– Tjänsten inrättades med den bakgrunden efter Wennerströmaffären, hon sitter på en krog och kysser öppet en politisk journalist på TV4 … jag vet inte omständigheterna närmare om detta, men har det funnits alkohol med i bilden så är det djupt djupt oroväckande och det är ingenting man bara kan vifta bort, säger han.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.