Leif Pagrotsky vill inte bli jämförd med Maud Olofsson. Fast de båda varit näringsministrar. Särskilt vill han inte bli jämförd med Maud när hon låter sin pressekreterare låtsaschatta i hennes namn. Det framgick när Leif Pagrotsky letade upp journalisten Anders Mildners telefonnummer och ringde upp, just som lördagens Medierna tagit slut.
Där förklarade Anders Mildner skillnaden mellan gamla enkelriktade medier och nutidens mer samtalande medier. I de förra kunde det gå att skriva någon annans artiklar – i de nya måste man vara sann, var hans poäng.
Men Pagrotsky gillade inte att Mildner sa att han inte var förvånad, eftersom det är alldeles normalt för toppolitiker att låta medarbetarna formulera deras artiklar och tal.
Läs hela historien om samtalet på Anders Mildners blogg om sociala medier.
Hör inslaget på Mediernas webbplats www.sr.se/p1/medierna.

/Lasse

2 Comments

andersreply
oktober 14, 2007 1:09 e m

Ja, nästan i alla fall:) Jag tolkade det som att Leif Pagrotsky mer ogillade att Maud-lägret hävdade att det var rutin att göra sådana här saker, än att jag sa att jag inte var förvånad.

Larsreply
oktober 14, 2007 1:38 e m

Och i gamla medier hade jag nu skämts och ändrat (om det gått, ja ni förstår…). Nu skäms jag och räknar med att läsarna läser även Anders Mildners korrigering./Lasse

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.