Här kommer veckans medienyheter så ni har ett manus att följa när jag läser dem i morgon kl 11.03 i P1 ;.)

Vill ni veta mer om veckans program rekommenderar jag ett besök på Mediernas webbplats hos SR.

/Lasse

Och nu ska Robert få konkurrens. EU-kommissionen har lämnat in sin stämning mot Sverige för digital-tv-distributören Boxers monopol på ”tjänster för åtkomstkontroll” i det digitala marknätet till EG-domstolen. Departementsrådet Anna Falk på utrikesdepartementets rättssekretariat säger att regeringen kommer att svara domstolen om en dryg månad.

I tisdags lade regeringen dessutom ett lagförslag som kommer att avskaffa Boxers monopol.

Regeringen beslutade samtidigt att överlåta utdelningen av sändningstillstånd till radio- och tv-verket. Alla tv-bolag utom SVT måste söka om sina tillstånd nästa år.

Försvaret för det svenska presstödet vacklar. Länge har centerpartiet varit en ledande försvarare, men i veckan sade riksdagsman Per Åsling att han vill avveckla presstödet. Ännu har dock inte partiet tagit ställning till en åsiktsförändring.

Och så har vi veckans utan jämförelse största medienyhet: Alex Schulmann slutar blogga. Han har, säger han, tröttnat på det monster han skapat till sin avbild i bloggen Att vara Alex Schulmann. Pressombudsmannen Yrsa Stenius jublar, medan andra, mer frekventa läsare av bloggen, beklagar och angriper PO för att vara fientlig mot bloggandet i allmänhet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.