I fredags hade Martin Wicklin här på Medierna/Tredje statsmakten en rad animerade telefonsamtal med statsrådsberedningen om ifall statssekreterare Ulrica Schenström var i tjänst eller inte i samband med att hon sågs på krogen i vad som hävdats var påtagligt berusat tillstånd (och dessutom, i detta sammanhang mindre relevant, intimt sammanslingrad med känd journalist).
Kontentan i samtalen med presstjänst och andra på statsrådsberedningen var att de inte ville svara. På fjärde eller femte försöket meddelade man att Schenström ”inte var på semester” när hon var på krogen. All närmare upplysning stoppades av sekretess – bl a för att man inte ville avslöja hur regeringskansliets krisberedskap fungerar.
Nu ser jag att Politikerbloggen rett ut läget lite närmare vad gäller den sekretessen. Miljöpartiets försvarspolitiker Annika Nordgren Christensen har också diskuterat saken på sin blogg och på DN Debatt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.