I Sverige har ju husrannsakningar mot journalister varit omdiskuterat de senaste månaderna. Nu fälls Belgien av Europadomstolen för mänskliga rättigheter för en husrannsakan hos tyske journalisten Hans Tillack som jobbade för tidningen Stern i Bryssel. Polisen sökte källan till ett avslöjande han gjort om korruption inom EU. Tillack får närmare 400 000 kr i skadestånd och ersättningar.

Det framgår av Mediernas nyheter lördag 1 december.

Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin avgår vid årsskiftet. I branschskvallret är tidningens redaktionschef Jan Helin och Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K Samuelsson, med ett förflutet på Aftonbladet, favoriter som efterträdare.

Korruptionsmisstänkte journalisten Trond Sefastsson slutar som journalist – åtminstone för de närmaste åren. Det säger han i en exklusiv intervju i Gotlands Allehanda där han bryter den tystnad han hållit sedan dagarna efter avslöjandet i höstas. Han erkänner att hans trovärdighet är ”punkterad”.

Å så planerar vänstertidskriften Etcetera att starta lokaltidningar på orter med bara en – borgerlig – dominerande tidning. Ett provnummer spreds i Örebro i veckan i samarbete med lokala socialdemokrater och vänsterpartister.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.