I onsdags morse bestämde vi här på Medierna oss för att vända på rapporteringen om fuskande politiker och granska de egna kollegerna. Vi drog igång och ringde landets ledande mediechefer och politiska reportrar. Efter ett tag framgick det att Studio Ett också sökt några av dem vi sökte och man sände samma eftermiddag ett inslag med några höga mediechefer som erkände köp av svarta tjänster. Vi diskuterade om vår undersökning därmed blev inaktuell, men insåg att det vi gjort var något mer. Vi har talat med chefredaktören eller motsvarande, nyhetschefen och chefen för den politiska bevakningen eller den ledande politiske reportern på tio ledande medier.
Det gör att vi kan säga något om hur vanligt det är med svarta tjänster bland ledande journalister i ett lite större perspektiv. Av de 33 personer vi tillfrågat – och vi har fått svar från allihop – har 22 svarat ja. Det är exakt två tredjedelar. Några av svaren hörs i lördagens Medierna. Och alla de individuella svaren finns snart redovisade på Mediernas webbplats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.