TV på webben har slagit igenom stort. Andelen svenskar som tittar dagligen har tredubblats till över tio procent. Störst är aftonbladet.se, där nästan sju av tio dagliga webb-teve-tittare finns.
Däremot har Aftonbladet misslyckats med sin vanliga TV-kanal TV7, som i veckan såldes ut, och papperstidningen är pressad. 19 personer har varslats om uppsägning då flera verksamheter läggs utanför huset.

Trendiga webbplatsen Facebook har nu mött hård kritik. Den som registrerar sig accepterar ett kontrakt som gör att företaget bakom sajten kan sälja alla texter och bilder som läggs in, registrera och kartlägga medlemmarna och sälja informationen.

Reklamskatten för gratisutdelade tidningar sänks. Det föreslår regeringen. Alla gratisutdelade tidningar ska betala 3 procent i reklamskatt och ha rätt till ett grundavdrag upp till 50 miljoner.

Och så firar Sveriges enda samvetsfånge – Dawit Isaak – 43 år idag – en födelsedag i fängelsecellen i Asmara i Eritrea.
Den senaste tiden har kritiken mot regeringens tysta diplomati växt – bland annat skrev en grupp riksdagsmän från sex av riksdagens sju partier en motion tidigare den här månaden – med krav på att den tysta diplomatin övergår till hårda påtryckningar.
Även Dawits bror – Esaias – är kritisk till UD:s linje. Kabinettssekreterare Frank Belfrage på UD kan däremot fortfarande inte säga något om chanserna att få Dawit fri.

Det var alltså nyheterna från Mediernas sändning 27 oktober 2007. Dessutom har vi noterat följande som inte fick plats i nyhetssvepet:

Tidnings-Sveriges mest hårdnackade webbmotståndare slår till och köper en lokal sajt. Minsann. Men det innebär inte att Stig Fredriksson och Herenco skådat det digitala ljuset. Fredagens besked om att Jönköpings-Postens ägare Herenco köper hela bolaget bakom uppstickarsajten Jnytt kan förefalla ett trendbrott när det gäller synen på nätet inom Smålands dominerande tidningsgrupp, skriver Martin Jönsson på Svd.se.

Uppropet Bevara äktenskapets ”mamma pappa barn-kampanj” har fått RFSL och politiker att rasa och tidningarna att trycka braskande rubriker. ”Att skapa uppmärksamhet var meningen så vi är glada”, säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare på Svenska evangeliska alliansen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.