Nu har Jonathan Leman lagt ut mitt svar på sin blogg, tillsammans med en egen replik.
Jag passar på att komma med en avslutande replik, jag med:

Att etikettering kan vara ett problem råder inget tvivel om, man kan orättvist stämpla någon som tillhörande det ena eller andra lägret på ett sätt som förminskar budskapet. Och visst kan man diskutera varför vissa får etiketter som ”liberal debattör” medan andra förblir ”skribenter”. Frågan är om vi i programmet om DN Kultur var orättvisa på det här sättet. Jonathan Leman hävdar det. Jag har svårt att se att det skulle vara så. Tvärtom, i debatter som delvis handlar om ideologiskt svängrum så är det naturligtvis klargörande att tala om vem som är kritikens avsändare. Och vi har heller aldrig påstått att all kritik mot DN Kultur skulle vara ideologiskt motiverad.

Att insinuera att vi på ”Medierna” har en dold agenda och inte gör vårt jobb för att jag varit med i fackföreningen SAC och skrivit för Arbetaren (något jag naturligtvis inte har minsta anledning att dölja, det är jag stolt över), det är något annat. Och om Leman verkligen tycker det är relevant att dela in journalistkåren efter facktillhörighet och vart man tidigare publicerat sig så har han en gigantisk uppgift framför sig.
Petter Ljunggren, Medierna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.