Imorgon sänder Kaliber i P1 mitt program  ”Det är inga problems”  – Om konsulterna som hjälper till att gömma pengar i skatteparadis. Jag har gjort det tillsammans med Johan Frisk och Martin Wicklin. Det visar hur små och, faktiskt, stora skatterådgivare är beredda att ge direkt olagliga råd till den som ringer och vill ha hjälp att sänka skatten.

Lyssna gärna, sänds i P1 kl 13.00 på söndag – länk kommer till webben när det finns en fil ute för lyssning. Här kan du lyssna på programmet.

3 Comments

Andreas Hedforsreply
december 12, 2008 12:10 e m

Var är länken till inslaget? =)

Per Ekelundreply
maj 14, 2011 10:33 f m

Jag skulle hellre läsa om vilka som använder skattekonsulter och varför de gör det. Gärna med en medial klappjakt på människor utan solidaritet och moral och en ständigt uppdaterad lista över vilka de är och hur mycket de undanhåller svenska staten och vad de pengarna skulle gjort för skillnad.

Nu kan man tänka sig att om alla ställde upp och betalade överenskommen skatt, så skulle nuvarande regering sänka skatten ännu mer, för alla. Vore det bra eller dåligt?

Det är inte lika attraktivt att undanhålla sig sin medborgerliga plikt om man blir granskad och det är alltid lika intressant att få förklarat varför de som tjänar mest ska ha en fantastisk löneutveckling, när de samtidigt kräver återhållsamhet – vad står det för? – av flertalet andra löntagare. Timbros, spinndoktorernas och glada politikers förklaringar klingar allt ihåligare när fler och fler svaga ska vara med och betala bonusfester och orimliga löneökningar i samhällstoppen.

Jag vill alltså inte ha ett reportage, utan en medial storm, med uppföljning. Gå ihop med andra mediebolag och granska, vänd på stenar, följ upp och låt dem stå med rumpan bar som förtjänar det. Det är fanimej dags att ifrågasätta mer och svälja mindre!

Sätt igång och lycka till!

Med vänlig hälsning
Per Ekelund

Per Ekelundreply
maj 14, 2011 11:55 f m

Hm, kom att tänka på en rubrik på min föreslagna granskning:

Det sanna utanförskapet.

De som väljer att ställa sig utanför.

Mvh
Per

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.