Petter Ljunggren. Foto: SvT

Petter Ljunggren. Foto: SvT

Nyligen blev det klart att Tredje Statsmaktens Petter Ljunggren kommer att vara programledare för nästa säsong av intervjuserien Min sanning i SvT. I serien intervjuas intressanta svenskar under en timme om sina liv. Det är ännu inte officiellt vilka personer Petter ska möta i serien, som kommer att spelas in i början av nästa år. Läs mer på  SvTs sajt.

2 Comments

Carina håkanssonreply
januari 25, 2013 8:20 e m

Hej, jag undrar varför du inte förhöll dig lite mer kritisk till den del av samtalet med U A som handlade om att modraterna skymfade en docka föreställande Palme? Med tanke på utrymmet han tog att tala om hur hätsk och fientlig Palme var gentemot oliktänkande.
Bästa hälsningar Carina

Anna Gustinreply
januari 30, 2014 10:06 e m

Hej!
Jag har haft möjlighet att titta igenom alla som jag tyckte var intressanta. Nu såg jag precis Din intervju med Nina Björk. Den var bra.

Jag funderar på det här med att alla intervjuer, alltid görs med ”kändisar”. Naturligtvis förstår jag det…men ändå…
Jag skulle önska sååå att ni kunde göra tvärtom nån gång. Lyssna av människor som säger: -Det där är en mycket intressant människa…den personen MÅSTE ni intervjua – och så gör ni det. Om det var så…så skulle jag vilja rekommendera en liten underbar och fantastisk man, fortfarande skärpt…och arg men med ett hjärta av guld. Han presenterade för mer än 40 år sedan ett nytt skattesystem, (han borde få Nobelpris), som egentligen blir ett helt nytt samhällssystem. Det är så oerhört genialt men antingen var okunskapen så stor när han kom med idén…till Gunnar Sträng, och senare till Kjell-Olof Feldt…och sen skrev faktiskt en centerpartist en motion…och det konstiga var att han fick inget förnyat förtroende i sitt parti. Man undrar ju då, om de kanske ändå inte var medvetna om vad systemidén skulle betyda…och av den anledningen inte vill att den över huvud taget skulle bli känd.

Hans idé är väldigt enkel men skulle betyda oerhört mycket för oss alla. Det finns hur mycket som helst att säga om hans idé, men det blir för långt brev då. Han fyller 81 år i år…varje vecka tänker jag på hans underbara vision om ett gott samhälle för oss alla…inte bara några få, så som våra så kallade företrädare i det partipolitiska systemet arbetar.

Ingen har dokumenterat denna fantastiska människa. Det vore så sorgligt om han skulle gå i graven utan att någon gör det. Kanske det inte intresserar Dig…men Du som arbetar i mediavärlden, kanske annars känner någon som skulle kunna göra en intervju med honom. Han har skrivit så mycket…jag har lagt ut en del av hans texter, här är en påbörjad sida: http://www.tidfaktorekonomi.com
Nyligen började ett litet bokförlag att ge ut hans bok: http://www.varldsbild.se/images/newsletter/newsJAN2014_deus-ex-machina.html
Han har haft flera hjärtinfarkter…så varje dag är en ynnest att han fortfarande är i livet.
Snälla ni…gör något på honom. Kalle Gustafson heter han.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.