Ännu ett år får vi – som ni förstås märkt – förtroendet att producera Medierna för Sveriges Radio. Det blir sjunde året vi gör programmet, som vi tog fram planerna på och föreslog Sveriges Radio på hösten 2006. Premiär var det i februari 2007.

Under året kommer Petter Ljunggren – liksom förra året – att arbeta åt Uppdrag Granskning.

One Comment

Åke Fridénreply
april 1, 2013 12:03 e m

Jag lyssnar på ert program genom att i efterskott lyssna på podden.
När jag hörde den första flamspodden så undrade vad faan ni höll på med. Men jag ville ge denna andra en chans. Fann den både beskrivande och intressant. Speciellt när ni kommenterade hur andra journalister ofta är stingsliga. Dessutom att Martin W. inte ville ta i frågan om AIK i lattjogrejen som reklambyrån gjorde. Detta gör honom mer trovärdig i mina ögon. Den som inser att man inte är objektiv när man hanterar företeelser och/eller personer som ligger en varmt om hjärtat är oftast mycket trovärdig om man vet vilka områden det rör sig om. Håller man sig dessutom borta från dessa och låter andra ta dessa frågor så gör man det bästa av det.
Tyvärr förföll ni lite längre fram i samtalet att er professionalism är så stor att som Martin uttryckte det: Skulle kunna sänka AIK om det fanns anledning.
Har live hört uttryckas av chefer på SR menar att den granskning som behövs klara de själva av bäst. Det finns ingen anledning att ha någon helt extern instans.
Tänk kring detta resonemang att en Polis eller Politiker skulle resonera på detta vis. Det finns ingen anledning att granskande redaktioner finns för vi klarar den granskningen bästa själva.
Självkritik är svårt och tron på sin egen förmåga är oftast stor.
Tyvärr är ni det enda program som sysslar med mediekritik. Ni är lite snälla men håller en bra klass. Det skulle behövas mycket mer av er sort. Tack för att ni finns.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.