I dag blir det officiellt att Tredje Statsmakten Media under 2015 kommer producera en av P1s största nysatsningar på länge: varje söndagsmorgon kommer Martin Wicklin att leda Söndagsintervjun, ett närmare timslångt samtal med en aktuell person.

– Söndagsintervjun är ett drömuppdrag. Intervjun är journalistikens grund och första byggsten. Det är i mötet mellan fyra ögon alla berättelser börjar, säger Martin Wicklin, programledare för Söndagsintervjun. En bra intervju är underhållande. Men med mening och alltid ett litet, skavande djup. Man ska alltid ha med sig en fråga som man är lite rädd för att ställa.

Söndagsintervjun är ett nytt format i P1 med drag av såväl tidningars söndagsintervjuer och framgångsrika intervjupoddar som klassisk publicserviceanda.

– Martin Wicklins förmåga att både lyssna inkännande och ställa raka frågor kommer att ge programmet en särskild plats i medielandskapet, säger Nina Glans, kanalansvarig för P1.

För Tredje Statsmakten är Söndagsintervjun ett betydelsefullt uppdrag som vid sidan av Medierna och Petter Ljunggrens uppdrag åt SvT:s Uppdrag Granskning stärker vår profil av att göra kvalificerad journalistik på ett tillgängligt sätt.

Första programmet sänds 11 januari kl.08.05 i P1.

Här finns Sveriges Radios pressmeddelande om uppdraget.

2 Comments

Astrid lundgrenreply
januari 25, 2015 9:15 f m

Idag en jättebra intervju, men en lång avannonsering utan att tala om vem som intervjuades…..ganska typiskt.

Magnus Mogensenreply
mars 5, 2017 9:15 f m

Äras den som äras bör
Jag vet inte hur urvalet av gäster går till, inte heller hur frågorna och samtalet förbereds eller redigeras, men resultatet är genomgående ett trevligt samtal mellan en lyssnande intervjuare och en utomordentligt sympatisk gäst – som jag ofta inte vet något alls om inledningsvis men lite mer i efterhand. Framför allt bjuder programmet på en trevlig pratstund kring ibland känsliga ämnen men utan obehagliga spänningar och ofta med några inblickar i livet som man kan transformera till sin egen verklighets utveckling.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.