Ettårigt  vikariat som programledare för P3 Krim

P3 Krim är en av Sveriges största poddar, där lyssnaren varje vecka får koll på krim med hjälp av kunniga journalister. Nu söker vi en vikarierande programledare för perioden augusti 2024 till augusti 2025. 

P3 Krim släpper ett tempofyllt avsnitt varje vecka där du tillsammans med din programledarkollega ger lyssnaren unika röster, detaljer och analys som sätter aktuell brottslighet i ett sammanhang. 

Du som söker ska helst ha erfarenhet av att bevaka brott och straff, eller så är du en skicklig nyhetsjägare eller granskare som vill fördjupa dig i krim. Kanske har du någon tidigare erfarenhet som programledare, men ännu viktigare är att du drivs av reporterarbetet. Du skaffar dig bra koll på rättsvärlden och brottslighet som påverkar samhället, bevakar de stora fallen och underhåller ett brett nätverk av kontakter. Du har självklart också en röst som tål att lyssnas på och är bekväm med att skriva ett svängigt poddmanus.

P3 Krim görs av produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media. Vi är ett 20-tal journalister och ljudberättare som gör produktioner för flera uppdragsgivare och som håller till i lokaler vid Mariatorget i Stockholm. 

Tillträde augusti 2024. För rätt person finns goda möjligheter till förlängning på Tredje Statsmakten.
Sista ansökningsdag 26 maj 2024.
Men vi rekryterar löpande, så vänta inte med att skicka din ansökan till
lars@tredjestatsmakten.se 

Facklig kontakt är Joanna Korbutiak joanna@tredjestatsmakten.se

Vill du jobba på Tredje Statsmakten Media?

Vi är för närvarande ett tjugotal skickliga journalister som jobbar på Tredje Statsmakten Media med en växande samling av radio och poddar. Men vi kan bli fler – för rätt person finns ofta grejer att göra. Vi söker dessutom ständigt nya formatidéer som vi kan hjälpa till att förverkliga – kanske har du en sådan?

Om du är nyfiken på att jobba med oss får du gärna skriva några rader till lars@tredjestatsmakten.se

Har du frågor om något? Kontakta Lars Truedson +46 (0)70 – 632 04 06