Fast tjänst som reporter på Medierna i P1

Bli reporter på Sveriges främsta mediegranskande redaktion!

Sedan 2007 gör vi Medierna i P1 för Sveriges Radio. Medierna är programmet som grundade Tredje Statsmakten Media som produktionsbolag. 

Inför hösten rekryterar vi en ny kvalificerad reporter för Medierna i P1 för fast anställning. Du ingår en redaktion som utöver dig består av programledare, producent och ibland ytterligare en reporter. Tillsammans gör ni varje vecka ett 30 minuter långt program om det viktigaste i medievärlden. Vi söker en snabb och vass journalist med god erfarenhet som både kan se mönster i medielandskapet och gräva i hur saklig, opartisk och etisk rapporteringen är. Du konsumerar alla typer av medier och njuter av att diskutera journalistik och formulera spaningar. 

Reporterrollen på Medierna i P1 kräver en snabbfotad lagspelare med stark publicistisk kompass. Du har gott om egna idéer, men går också igång på andras och är inte rädd för att jobba med personligt tilltal och humor i dina reportage. På Medierna krävs också en särskild envishet – du ger dig inte i första taget.

Du har troligen arbetat en del på någon av de stora svenska nyhetsredaktionerna och har förstås bra koll på olika medier.

Som reporter på Medierna utgår du från Tredje Statsmaktens lokaler på Mariaberget vid Slussen i Stockholm. Här sitter ett trettiotal medarbetare som gör produktioner åt såväl P1 som P3, Spotify, PodMe, Naudio m fl.

Skicka senast 1 juni 2022 in din ansökan med CV och uppgift om när du kan börja till lars@tredjestatsmakten.se.

Vi rekryterar under våren med planerat tillträde i september 2022.


Vill du jobba på Tredje Statsmakten Media?

Vi är för närvarande ett trettiotal skickliga journalister som jobbar på Tredje Statsmakten Media med en växande samling av radio och poddar. Men vi kan bli fler – för rätt person finns ofta grejer att göra. Vi söker dessutom ständigt nya formatidéer som vi kan hjälpa till att förverkliga – kanske har du en sådan?

Om du är nyfiken på att jobba med oss får du gärna skriva några rader till lars@tredjestatsmakten.se 

Har du frågor om något? Kontakta Lars Truedson +46 (0)70 – 632 04 06