Tredje Statsmakten Media AB är ett produktionsbolag med inriktning på samhällsjournalistik och storytelling. Bolaget grundades 2006 av Martin Wicklin, Petter Ljunggren och Lars Truedson. Tredje Statsmakten Media AB gör bara journalistik, inte PR eller uppdragspubliceringar. Tredje Statsmakten Medias första produktion var Medierna i P1, som hade premiär i februari 2007. Därefter har bolaget gjort produktioner åt såväl Sveriges Radio som Spotify, Naudio och Podme m fl.

Lars Truedson

VD

Lars Truedson har varit journalist mer än tre decennier och är i dag VD för Tredje Statsmakten Media. Efter de vanliga LAS-rundorna i slutet av 1980-talet var han hela 1990-talet frilans med inriktning på frågor om utbildning, om det nya världsomspännande datornätverket Internet och inte minst om krig och fred. I början av 2000-talet gjorde han som frilans några radioreportage för Kaliber i P1 med Petter Ljunggren och Martin Wicklin och några år senare hade de plötsligt ett kontrakt på programmet Medierna i P1 och ett nystartat produktionsbolag. Under åren 2014-2022 var han på deltid föreståndare för Institutet för Mediestudier parallellt med arbetet på Tredje Statsmakten.

Martin Wicklin

Programledare och radioproducent

Martin Wicklin är journalist, radioproducent och medgrundare till produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media. Sedan 2015 är Martin Wicklin programledare för Söndagsintervjun i P1 och andra produktioner från Tredje Statsmakten Media.   Tidigare programledare och reporter för Medierna i P1 och I lagens namn samt serier som Genier&Foliehattar, Övernaturligt i P1, Det svåra valet, Storstadsdjungeln och Lyssnarens guide till galaxen.

Martin Wicklin inledde sin journalistbana som grävande reporter på TV 4:s Kalla fakta och som dokumentärmakare för tv och film men har sedan 2007 ägnat sig framförallt åt radio. Utbildad radioproducent vid Stockholms dramatiska högskola samt statsvetenskap, nationalekonomi och idéhistoria vid Stockholms universitet.

2007 var han med och startade produktionsbolaget Tredje Statsmakten.