Nu verkar kampen om Trond Sefastssons dator ha avgjorts. I tisdags beslutade Högsta Domstolen att inte ta upp fallet med den korruptionsanklagade journalistens beslagtagna dator till prövning. Det betyder att åklagaren nu kan gå igenom innehållet. Både TV4 och Trond Sefastsson själv hade överklagat datorbeslaget.

Konkursdrabbade tidningen Gringo ser ut att få nytt liv. Det är Skånska Dagbladet som inleder ett samarbete som bland annat innebär att Gringo blir en gratistidning. Ny chefredaktör blir Federico Rodriguez Moreno, som tidigare frilansat för tidningen från Malmö.

Och så har det delats ut fina priser i veckan. Bland annat fick Erik Fichtelius en skön revanch när han fick Bonniers stora journalistpris som årets förnyare med sin dokumentär om Göran Persson.

Men inte alla är nöjda med det. Under rubriken: ”Fichtelius pris är ett hån” skriver Resumés Leif Holmqvist att ingen skadat meddelarskyddet mer än han – när han använde det för att skydda den högsta makten och till och med skrev ett avtal med Persson – om att inte publicera ett ord så länge denne kunde ta politisk skada.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.