I sommar 2016 kommer serien I lagens namn tillbaka i P1 för tredje säsongen. Det är ett aktuellt krimprogram med både spänning och djup! Programledare och producent blir denna gång Martin Wicklin, som annars leder Söndagsintervjun, och han har vid sin sida som reportrar tre bekanta från tidigare omgångar: Mattias Pleijel (till vardags i olika SR-program), Joakim Palmkvist (Sydsvenskan) och Evalisa Wallin (Veckans Brott).

One Comment

Ingemar Folkessonreply
juli 27, 2015 4:54 f m

Hur professionellt är det för en skribent eller talare att inte låta budskapet stå i centrum. Ska en nyhetsuppläsare ikläda sig en röd clownnäsa, en talare ljudligt släppa väder? Grundregeln i retorik och stilistik säger att budskapets förmedlare inte ska dra uppmärksamhet bort från det man vill säga.
Lyssnar med stort intresse till ett program, uppenbarligen väl researchat, genomarbetat, angeläget. Man tror på storyn, tror att all fakta är rätt, vilket måste vara journalistikens raison d’etre, att engagera samtidigt som trovärdigheten inte kan ifrågasättas.
Så kommer det, en bit in i programmet, efter att man har någon form av ”lyssnarflow”, ”hönan”-the hen. Hur många av era lyssnare, i vården, i näringslivet, på vanliga arbetsplatser, tror ni pratar på det sättet. Är väldigt säker på att jag aldrig kommer att få höra detta löjliga språkliga ”hittepå” någon gång i verkliga livet, endast i medier. Är det en ängslighet att hänga med, en ”the best way to get laid these days” inställning eller medvetet politiskt agerande, i så fall något som knappast är så ”opartiskt” som vi fått oss itutat att Public Service är. Hursomhelst, tendensiösa framställanden förlorar naturligtvis i trovärdighet. Dels är huvudsaken att förmedla ett budskap, historien själv är sekundär, sen tillkommer tvivlet på fakta som presenteras, om inte framställningen i sig upplevs som korrekt.
Vad roligt det skulle vara att se alla ”hen och en-pratare” om, låt säga, tio år, då kommer skammens rodnad och förnekanden vara lika vanligt som man hör idag hos dem som satt i stickade mössor, velourbyxor och bockskägg på sjuttiotalet.
Skärp er, bli professionella!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.