Muhammedteckningarna och yttrandefriheten

P1 lördag den 3/3 kl 11.03, repris måndag 5/3 kl 20.03, tisdag 6/3 kl 23.30

För lite drygt ett år sedan rasade den så kallade Muhammed-krisen för fullt. Danska ambassader och flaggor brann i ett antal muslimska länder i protest mot publiceringen av Muhammed-karikatyrer i danska Jyllands-Posten. I Medierna den 3 mars återvänder vi till denna kris och skärskådar den svenska hållningen. Var vi balanserade? Eller ryggradslösa?

Vi träffar publicister som tog ställning då, för att höra hur de
ställer sig till publiceringen och det efterföljande våldet, ett
drygt år efteråt.

Medierna har också besökt Frankrike där debatten om karikatyrerna varit het. Flera tidningar publicerade bilderna förra året, däribland Charlie Hebdo. Rättegång pågår för fullt och stora delar av den franska pressen sluter nu upp helhjärtat bakom satirtidningen.

Och så tittar vi närmare på striden mellan tidningen Expressen och den bloggande utrikesministern Carl Bildt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.