På onsdag och torsdag kan det bli strejk i Sveriges Radio och Sveriges Television på vissa orter. Det är förhandlingarna mellan Journalistförbundet och arbetsgivarorgansationen SRAO som kärvar. Osämjan gäller anställningsformerna – arbetsgivarna vill införa en typ av visstidsanställning som facket motsätter sig.

Det berättar Medierna i nyhetssvepet imorgon. Läs mer om veckans program på SR-sajten. Och här kommer resten av nyheterna:

Utbudet av kulturprogram på svenska har minskat kraftigt i Sveriges Television. Och TV4 har så lite kulturprogram att det är tveksamt om kanalen lever upp till sina tillståndsvillkor. Det är några av slutsatserna i flitige Göteborgsprofessorn Kent Asps studie för Granskningsnämndens räkning. Han kommer dock fram till att båda företagen i stort lever upp till sina respektive versioner av public service-krav.

På måndag skriver vi historia – då stängs dom sista analoga tv-sändarna, med kulturministern på plats i sändarstationen i Hörby i Skåne. Därefter måste alla ha digitala mottagare för marknätet.
Sveriges Radio och Sveriges Television har efter långa förhandlingar blivit överens om att sända digital radio i det digitala marknätet för tv. Det kommer att ge plats för nya kanaler – eller gamla kanaler med bättre ljud.

Och så har hovrätten beslutat att låta åklagare och polis behålla korruptionsmisstänkte journalisten Trond Sefastssons dator. Han kommer att överklaga till högsta domstolen, uppger hans advokat Gunnar Falk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.